craroundtheworld.reismee.nl

vaccinaties, visums en meer.....

Hallo Allemaal,

Weer even een berichtje. Nog 25 dagen en dan laten we Nederland achter ons om 4 maanden te gaan genieten. De meeste mensen zullen zeggen: ' ow dat is nog bijna een maand' ...Nou voor ons voelt het meer als 2 weken voor we vertrekken.

Je merkt ineens dat er nog teveel geregeld moet worden en dat je daarom altijd op tijd moet beginnen...maar goed....het gaat goedkomen.

Vooral het visum voor China blijkt een probleem. Je moet bewijs hebben van elke dag dat je in China verblijft. Hotels vliegtickets etc...wij waren eigenlijk niet van plan om dit al te gaan regelen en dit levert nu dus problemen op. We zijn dan nu ook van plan om ons visum in Hong Kong aan te vragen, aangezien het hier maar 2 dagen duurt en het 3x zo goedkoop is. (we moeten alleen nog even checken of dit nu nog zo makkelijk gaat omdat sinds 1 december de regels voor China wederom zijn verscherpt)

Daarnaast hebben we vandaag ook onze vaccinaties gehaald. We zouden de Hepatitis A krijgen en de buiktyfus. We hebben alleen op het laatste moment besloten ook de Hepatitus B te nemen en moeten nu dus 2 dagen voordat we vertrekken alsnog een spuit halen.

Door de vrouw van de GGD zijn we lichterlijk bang gemaakt over alles wat je in China kunt oplopen, maar het belangrijkste is gewoon goed uitkijken en zorgen voor goede persoonlijke hygiene. Gewoon een beetje voorzichtig zijn is het belangrijkste!!

We hebben er steeds meer zin al neemt vooral bij mij (chantal) de spanning nu echt toe......Met vliegangst op wereldreis is toch een aparte uitdaging!

Wilko

Een beetje voorzichtig is wel heel erg belangrijk, je moet er toch niet aan denken dat je tijdens je wereld reis ziek wordt. Ik hoop dat je samen met je vriendin een geweldige en mooie spannende tijd tegemoet gaat. Veel sukses en ik blijf je volgen.
O ja nooit op het vliegveld zelf een taxi nemen altijd naar buiten gaan en daar bij een taxi standplaats een taxi nemen. en copies van je paspoort en reisdocumenten achter laten bij je vader, voor het geval je het nodig hebt. Groetjes, Wilko

Wilko

Een goede voorbereiding is het halve werk.

jan

een goede voorbereiding is wel belangrijk ik hoop dat jullie een heele mooie tijd hebben 4 maanden op wereld vakantie zo iets doe je maar een keer in je leven wij blijven jullie volgen groetjes jan en betty

Marion

Hoi rob en chantal,
Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Ben inmiddels al een beetje aan het idee gewend om jullie zolang niet om mij heen te hebben :-)Ga jullie op de voet volgen uiteraard,maar het is natuurlijk nog steeds jammer dat ik niet mee mag.
Lieve groetjes Marion xxx

huub

ik ken iemand die al in china is geweest, zal het hem eens vragen. je hebt wel groot gelijk om lekker samen te gaan. nu kan het nog en de wereld is mooi. waar ik was meestal niet,hahaha. gr je "neefje" uit het middeltje

anita bakker kerssies

Hallo Rob en Chantal.
Ik lees net op faceboek dat julie nog twee nachtjes slapen en dan gaat het grote avontuur beginnen. Ik wens jullie een super gave reis en dat jullie maar vele verhalen en foto's op deze site zetten.. Ik blijf jullie volgen..
liefs Anita

Jan & Jolanda

Hoi Robbin en Chantal,
Geweldig! geniet er met volle teugen van.
Groetjes en veel plezier,
Jan & Jolanda