craroundtheworld.reismee.nl

Hong Kong in geur en kleur

hallo allemaal,

Hier weer even een berichtje van ons! De vorige keer konden we nog niet veel over Hong Kong vertellen, maar dat is nu wel anders.

We zijn onze eerste dag begonnen met wat sightseeing op Hong Kong Island. We zijn de eerste dag naar het grootste winkelgebied van HongKong geweest: causeway bay. Wat je daar allemaal ziet is niet te bevatten. kruidenwinkels, juweliers, kledingwinkels...alles wat je zoekt is er te vinden! Ook zijn we even naar het park gegaan om op adem te komen. Er zijn daar mensen samen aan het dansen, aan het joggen op speciaal aangelegde paden, of gewoon bij elkaar aan het zitten met afhaalchinees.

Zondag kregen we ook onze eerste kans om Hong Kong verlicht te zien. Overdag is het al overweldigend maar dit is savonds helemaal het geval. De sfeer is hier verder heel relaxed en alles gaat vanzelf. (de ov-chipkaart werkt hier wel, de metro gaat om de 2 min en mensen gaan overal netjes voor in de rij staan.)

Verder hebben we vandaag op de langste roltrap van de wereld gestaan. We hebben er 12 min over gedaan om helemaal boven te komen. Het is geen roltrap aan 1 stuk, maar gewoon heel veel roltrappen achter elkaar die de stijle straten van Hong Kong beklimmen. Leuk detail: de roltrap gaat alleen omhoog, omlaag moet je dus alles lopen.

Ook hebben we vandaag een tempel bezocht, de wierooklucht kwam je al vanaf een kilometertegemoet.De tempel ligt in het oude gedeelte van Hong Kong. Hier zijn de markten met de levende vissen en de kippen die aan haken hangen. Erg mooi om te zien hoe mensen hier hun dagelijkse leven mee kunnen vullen.

We zijn vandaag ook over de walk of fame van Hong Kong gelopen en ja hoor! we hebben jacky chan gevonden!!...Het meest bizarre was alleen wel dat een chinees perse met Chantal op de foto wilde endat eerst sneaky probeerde door haar man vooruit te sturen en zelf met haar mee te lopen....(alleen chantal had dit niet door) toen we stopte om wat te drinken moestChantal nogmaals uitgebreid met de vrouw op de foto, jammer dat ze geen woord engels sprak want we hadden graag geweten wat de reden was dat ze perse op de foto wilde.

Daarna hebben we de lichtshow van de skyline bekeken. Er is een speciale symphonie gecomponeerd en alle gebouwen doen mee om er een mooie show van te maken. Zeer indrukwekkend. Helaas motregende het een beetje dus we gaan later deze week terug om het nogmaals te bekijken.

Morgen gaan we een plaatsje buiten Hong Kong bezoeken. Hier is de tempel van de 10.000 boeddha's te vinden.

We zullen er morgen weer wat foto's opzetten en over een aantal dagen weer een verhaal.

Yvette

Hoi Chantal en Robbin,

Klinkt al goed allemaal zeg! In Indonesie had ik ook dat veel mensen met me op de foto wilden. Dit komt omdat je westers bent en een blanke huid hebt. Dat vinden ze in China erg bijzonder, want het betekent ook rijkdom. Het is niet voor niks dat ze altijd een parasol of paraplu bij zich hebben om niet bruin te worden :P

Nog heel veel plezier daar en tot horens!

Wendy BB

Hey Chantal & Robin,

Wat leuk dat t nu allemaal al zo'n indruk achterlaat. Mooie foto's ook. Ben benieuwd naar de volgende verhalen, foto's & misschien wat filmpjes (bv van die lichtshow...;-) )

Grz Wendy

gerard

Mooie herkenbare verhalen, als je straks naar China gaat dan zullen jullie moeten wennen, daar gaan ze echt niet netjes in de rij staan, om in de bus of metro te stappen.
In Hong-Kong zijn nog veel Engelse invloeden maar die zijn in China allemaal verdwenen.

Zus

Hey schatties! Zo te lezen vermaken jullie je daar wel, had ook niet anders verwacht ;) hoe ist eten daar? xxx big sister (=watching you ;)

Jan & Jolanda

Hoi Robbin en Chantal,
Zeg Robbin, ik had nooit gedacht dat jij zo een verteller was. Geweldig.

Sam

Jackie Chan haha nu al geslaagd reisje dan......
Die roltrap lijkt me hele belevenis. Het valt nog mee met de jaloezie, besef nog niet 100% dat jullie daar echt zijn joh!!