craroundtheworld.reismee.nl

Big Buddha statue + Aberdeen

Hoi allemaal,

Wederom een berichtje vanuit Hong Kong!! We hebben de afgelopen 2 dagen weer een hoop gezien. We zijn eerst naar de Big Buddha geweest. Die ligt op ongeveer 35 kilometer buiten Hong Kong op Lantau Island (dit is ook het eiland waarop het vliegveld gevestigd is). De rit erheen was al een beleving opzich. Eerst een half uur met de metro om daarna nog 50 minuten in een bus te zitten die langs de steilste ravijnen ging.

Daar eenmaal aangekomen was het meteen goed te zien hoe groot het standbeeld werkelijk is (en hoeveel treden je moest beklimmen om er echt dichtbij te komen). Vol goede moed zijn we naar boven gegaan, het weer was mooi 25 graden, dus aan uitzicht deze keer geen gebrek. Het uitzicht bleek echt schitterend. Aan de ene kant een hele hoge berg en aan de andere kant een blik op de zee in de verte.

Toen we weer beneden waren hebben we nog een bezoek gebracht aan het klooster waar ik (chantal) een foto moest maken van een paar indische mensen. Ik dacht dat ze met de tempel op de foto wilde, maar ze bleken meer interesse te hebben in de bloemen die ervoor stonden.

Daarna zijn we nog even door Njong Ping village gelopen. Dit lijkt een beetje op een zwitsers skidorpje, het was dan ookeen dorpje waar ook daadwerkelijk een kabelbaan naar beneden aanwezig was. Helaas was deze buiten werking, dus zijn we met de bus weer het hele stuk terug gegaan. Koeien lopen hier anders dan in de rest van Hong Kong gewoon midden op de weg, dus dit was nog even uitkijken geblazen.

Vandaag zijn we naar Aberdeen gegaan. Dit is een vissersplaatsje aan de onderkant van Hong Kong Island. Hier zijn grote flatgebouwen te vinden, maar ook een inham waar oude vissersboten liggen en waar mensen nog echt op boten leven. Eerst zijn we even over de boulevard gelopen, waar foto's te vinden waren hoe het er vroeger uitzag,om daarna in een Sampan te stappen (dit is een houten boot) om tussen de woon/vissersboten door te varen. Heel apart om te zien hoe armoede en rijkdom samen kunnen gaan.

Daarna zijn we Aberdeen zelf nog even in geweest. Hier kwamen we per toeval een dansgroep tegen die de bekende drakendans ging opvoeren. We wisten niet wanneer ze zouden beginnen dus gingen we daar maar even staan. Er kwam toen een chinese vrouw naar ons toe en we hebben zowaar een 20 minuten lang gesprek met haar gevoerd terwijl ze geen engels sprak, en wij geen chinees. Ze had het over haar kinderen en huizen die ze ooit had gehad en ook nog over dat wij zo groot zijn en iedereen in China zo klein. Zo zie je maar met handen en voeten kom je een heel eind!

We dachten dat de dans ging beginnen maar zagen toen dat er eerst een hele delegatie van belangrijke mensen+ beveiliging aan kwam. Ook was er een cameraploeg bij aanwezig. De 'belangrijkste' persoon in het gezelschap moest de draak voorzien van een teken en toen kon de dans eindelijk beginnen. Het was vreemd om te zien hoe iets van stof en lappen voor je neus echt tot leven komt. (Het filmpje kun je vinden op Youtube onder de link: http://www.youtube.com/watch?v=8bhBjH93D3Y )

De foto's zijn te vinden in het album: big buddha + Aberdeen.

Daarnaast heb ik ook nog een kort filmpje van de lichtshow op Youtube gezet onder: http://www.youtube.com/watch?v=yz6fS_Ly4XE )

Dit was het weer voor vandaag!!

groetjes vanuit het altijd bruisende Hong Kong

ma

Pas een week daar en al zo veel gezien .Leuk hoor

Wendy BB

Hey,

Geweldig om weer dat verhaal te lezen & die fotos & filmpjes te bekijken. Net of ik er zelf een beetje bij ben. Ben benieuwd naar t vervolg & lees t met plezier.

Enjoy

Marieke Kappers

Heey Robbin en Chantal, wat fantastisch!! Ik hoop dat jullie reis voorspoedig zal blijven gaan, geniet er van! Leuk dat jullie deze website bijhouden, dan kunnen wij ook meegenieten haha
Het echte chinese eten zal wel anders zijn dan hier of niet?

Groetjes Marieke

Robbin en Chantal

Hey Marieke,

Bedankt voor je berichtje en leuk dat je ons de komende tijd gaat volgen. Het eten hier in HK is heerlijk en smaakt eigenlijk hetzelfde als bij de Chinees in NL. We denken dat het in China zelf wel anders gaat zijn. Donderdag weten we meer als we naar Shanghai vertrekken.

Groetjes ons