craroundtheworld.reismee.nl

laatste dagen Hong Kong

Hallo allemaal,

Hier het 1 naar laatste berichtje vanuit Hong Kong. We hebben de afgelopen dagen weer een hoop gezien en gedaan. Als eerste zijn we naar het uitkijkpunt over de stad gegaan: The Peak. Dit gaat met een tram die bijna steil omhoog de heuvel op gaat. Een leuke ervaring. Boven aan de top kun je via verschillende terrassen naar beneden over de stad uitkijken. Het was toen wij gingen een beetje mistig, maar een 100% goed uitzicht heb je hier bijna nooit.Naast het uitzichtis hier natuurlijk ook een winkelcentra (zoals overal in Hong Kong) en Madame Tussaud met voor ons veel onbekende sterren. We zijn dan ook niet naar binnen gegaan, maar zijn wel even op de foto geweest met Bruce Lee.

De dag erna hebben we allereerst ons Visum opgehaald. Gelukkig konden we al vroeg terecht zodat we nog iets aan onze dag hadden. Daarna zijn we naar het treinstation gegaan om treintickets naar Shanghai te regelen. Binnen 2 minuten was het geregeld, we hadden niet eens de tijd om nog te zeggen wat we nu eigenlijk wilde, behalve dat we echt een softsleeper wilde hebben. We vertrekken donderdag om kwart over 3 lokale tijd hier en komen dan de volgende dag rond half 11 sochtends in Shanghai aan, een rit van zon 2000 kilometer.

Nadat we de treinkaartjes en ons paspoort terug hadden, zijn we heerlijk even naar het strand geweest. We dachten alleen dat het slecht weer zou gaan worden, dus we waren er niet helemaal op gekleed (chantal: fleecetrui aan, Robbin: blouse met lange mouwen) gelukkig hadden we eronder ook nog iets aan zodat we ons iets zonniger konden kleden. Het rare was alleen dat het 29 graden was, maar er echt niemand op het strand te vinden was. Nu is dit niet zo vreemd omdat chinezen zelf helemaal niet zwemmen dus de stranden zijn puur voor de toeristen, die er rond dit jaargetijde niet zo heel veel zijn.

Toen we even rustig op het strand zaten kwam er ineens een bus met Chinese toeristen aan. Voor één toerist bleek de zee niet interessant maar Chantal. Een meisje kwam naar ons toe met een foto camera, dus wij dachten dat we haar en haar familie op de foto moesten zetten.Niets bleek minder waar, Chantal werd omhoog getrokken door het meisje en stevig beet gepakt terwijl ze Robbin vroeg om een foto te maken.Nu snappen we ineens wel hoe beroemdheden zich moeten voelen........

Aan het einde van de dag zijn we nog even naar een tempel gegaan die aan het strand lag. Hier hebben we nog een muntje gegooid voor geluk. Robbin's muntje kwam op gezondheid terecht, terwijl die van Chantal op niks uitkwam.

Vandaag zijn we naar een hele grote tempel buiten Hong Kong geweest. De reis ernaar toe was al een heel avontuur. We moesten met een groene kleine bus mee, maar niemand kon ons vertellen of het de goede bus was. Totdat 1 oudere man in Engels zei dat we moesten gaan zitten. Na wat scheuren door een stad en het beklimmen van een heuvel werden we zowat letterlijk uit de bus gegooid op de plaats waar we moesten zijn.

Het was hier heerlijk rustig en waren naast ons maar 2 andere mensen. Aan de ingang stonden ze zoals gewoonlijk met bloemen en wierook klaar. De lokale bevolking koopt dit om zo de goden te eren. We hebben even in de beginhal rondgekeken om daarna door te lopen naar het klooster bij de tempel. De ene grote hal na de andere volgde en het was zeer indrukwekkend om te zien.

Verder bovenop de heuvel was nog een grote tempel met allemaal gouden boeddhas erin. Er was verder niemand alleen een vrouwtje bij de ingang die gebaarde dat we onze schoenen uit moesten doen en moesten gaan rondkijken. We hebben langs wel 30 vitrines gelopen vol met gouden Boeddhas. Toen we weg wilde gaan zei ze dat er ook nog een boven was en dat we daar ook even een kijkje moesten gaan nemen. Het eerste wat je leert is om nooit te weigeren dus hebben we dat ook maar gedaan.

Toen we uiteindelijk heel de tempel hadden bekeken kregen we allebei nog een ketting mee voor geluk onderweg + een schijfje met daarop de muziek uit de tempel. Sommige mensen hier zijn echt ongelofelijk gastvrij. We zijn daarna nog even naar een park gegaan om vervolgens terug te keren naar Hong Kong.

De foto's van het verhaal staan onder: The Peak + strand + tempel

gerard

Hoi Chantal en Robbin,

Jammer dat het wat mistig was op de heuvel. We zijn benieuwd of jullie nog andere mensen in jullie coupe krijgen, Noa was toen bang dat er een rochelende Chinees in de coupe zou komen.
Sjanghai is voor ons onbekend dus we zijn weer nieuwsgierig naar jullie verhalen.

groetjes Gerard, Patricia en Noa

marion

Hoi hoi weer een leuk verhaal om te lezen en wat is die bruce lee een klein mannetje he rob
Ook heel apart zo'n leeg strand terwijl het zo warm is
Mooie foto's weer hoor!
Vele groeten van ons.

Sam

Super om te horen dat het nog steeds lekker gaat!! HongKong is misschien wel het kleinste land dat jullie bezoeken tijdens jullie reis (of toch Cook-eilanden??), maar er valt duidelijk genoeg te zien!!

Sam

Hier op de thuisbasis niet veel nieuw nieuws, eergisteren uit me dak geweest bij Rammstein in Ahoy.
Over Ahoy gesproken: ik zag ze al op de billboard staan hoor Chantal!! Onder de naam NKOTBSB hhahahah

robbin en chantal

Hee Sam,
je hoeft het er niet zo in te wrijven hoor ;) met je NKOTBSB:P...elke keer als ik het vergeet, moet je het toch weer even zeggen ;)
Maar goed, morgen vertrekken we uit Hong Kong en 20 uur treinen...wie weet wat dat voor foto's oplevert:P....
je hoort van ons als we in Shanghai zijn!!

Maaike

Bedankt voor jullie kaartje!:D Leuk jullie verhalen te lezen. Jullie hebben al veel bekeken in korte tijd!! En reis verloopt tot nu toe erg goed als ik het zo lees! Goede reis naar Shanghai!!

tante Riet

weer mooi om te lezen, zo maak je nog eens wat mee.
groeten van ons 2. dag.