De olympische spelen en de dierentuin
hallo allemaal,
Hier ons eerste verhaaltje over onze avonturen in Beijing. Zoals we gister al verteld hadden zijn we de eerste dag een bezoek gaan brengen aan het olympisch stadion. Hier zijn in 2008 de olympische zomerspelen gehouden. Het 'vogelnest' zoals het stadion in de volksmond genoemd wordt ziet er van buiten enorm groot uit. Als je eenmaal binnen bent, valt dit echter best mee en is het moeilijk te geloven dat hier zon grote openingsceremonie in heeft kunnen plaatsvinden.
Het stadion zelf is mooi om te bezoeken, helaas heeft het voor ons bezoek aan Beijing heel veel gesneeuwd, dus ze waren nog niet klaar met alle sneeuw opruimen. Het is zonde om te bedenken dat dit stadion niet tot nauwelijks meer gebruikt wordt en gewoon staat te vervallen. Overal staat nog Beijing 2008 en het enige evenement wat er tot nu toe heeft plaatsgevonden is een keer een concert geweest.
Ook hebben we een bezoek gebracht aan het olympisch zwembad, dit wordt nog wel voor veel andere evenementen gebruikt. Over 3 dagen is hier het wk schoonspringen, ze waren dan ook al druk bezig om alles hiervoor in orde te brengen. Er is naast het wedstrijdbad en trainingsbad ook nog een groot zwemparadijs aangelegd waar je maar liefst 18 euro betaald om een dagje te gaan zwemmen!! Veel water is er echter niet want het is helemaal volgebouwd met de raarste glijbanen.
Vandaag zijn we naar de Beijing zoo geweest. Een enorme dierentuin met natuurlijk daarin het symbool van China: de panda. Ook zijn er nog enorm veel andere dieren zoals je die ook bij ons ziet,
maar ook een paar aparte die je bij ons niet snel tegen komt. Het is uit onze eerdere verhalen al gebleken dat chinezen aparte gewoontes erop nahouden, zo ook in de dierentuin. Overal staan bordjes
met niet voeren aub, maar wat doen ze....ze gooien werkelijk alles over het hek wat te eten is. Waar je niet mag flitsen, zie je 100x een flits afgaan en waar je zeker niet op mag gaan staan omdat
het gevaarlijk is, gaan ze gewoon lekker opstaan.
Wij hebben ons gelukkig wel netjes gedragen en een hele leuke dag gehad. Het was toch wel bijzonder om nu eindelijk eens een panda in het echt te zien, want zover wij het ons konden herinneren
hebben we er nog nooit één in het echt gezien.
We hebben onze dag afgesloten op het plein van de hemelse vrede waar op dat moment de vlaggenceremonie werd gehouden. Er stonden enorm veel mensen op het plein, maar omdat ze gelukkig niet zo groot zijn konden wij er mooi overheen kijken. De ceremonie lijkt een beetje op de wisseling van de wacht alleen draait hier alles om de vlag. Op het moment dat de zon ondergaat komen er vanuit de verboden stad soldaten richting de vlag op het plein gelopen. De vlag wordt naar beneden gehaald en vervolgens door de soldaten terug meegenomen de verboden stad in. Het is zeker indrukwekkend, vooral omdat je op het plein voelt dat je overal in de gaten wordt gehouden. Er hangen wel 500 camera's en overal staan agenten en militairen.
Morgen gaan we eerst een bezoek brengen aan de plek waar Mao Zedong ligt opgebaard, om vervolgens de rest van de verboden stad te gaan verkennen.
Er komen nog wat foto's op de site van onze eerste 2 dagen hier in Beijing.
Weer een mooi verhaal. Een panda in bekijken live.....
Geweldig. En op het bekende plein rond lopen ja dat moet een apart gevoel geven. Ik zie in gedachte die chinees nog zo voor me ......een aantal tanks tegenhouden. was dat niet in 1985
Ja wat een indruk zal dat bij jullie geven al die dingen. Genieten maar zou ik zeggen.
hoi chantal en robbin.. wat is het toch leuk om jullie verhalen te lezen..Zelf waren wij in 2008 in beijing en het is dat ook leuk om jullie daar op bekende plekken te zien..groetjes van ons en geniet van alles wat je meemaakt..xxx
Hebben jullie ook rode panda's gezien?? Moet haast wel. Peking (of Beijing) zou ik ook weleens willen zien. Ga nu foto's kijken hopend dat jullie die vent op dat zebrapad hebben vastgelegd:P
Okkay blijkbaar ook rode panda's gezien. Op zich weinig foto's van dierentuin, maar ach.
Ooh ik ben jaloers op het panda kijken :-) En ik ben ook benieuwd of jullie rode panda's gezien hebben (die zijn ook bedreigd). Wat naar dat de bezoekers zich daar zo misdragen in die dierentuin, dat geeft stress voor die dieren en ze kunnen heel ziek worden van dat eten :S Zagen de dieren er wel gezond uit? En waren de verblijven een beetje fatsoenlijk?
X Remoon