Het 'verborgen' Beijing
Hallo allemaal,
Hier weer een berichtje vanuit het zonnige Beijing. We hebben de afgelopen dagen weer veel gedaan, maar we hebben wel een beetje rustig aan gedaan. We hebben allebei last gehad van ons eerste virusje (een fikse verkoudheid)waardoor we ook ons bezoek aan de chinese muur tot morgen hebben uitgesteld. Hierdoor hebben we wel de kans gehad om van de toeristische dingen af te wijken en Beijing een beetje verder te gaan ontdekken.
We zijn zaterdag eerst terug gegaan naar de verboden stad om daar niet het drukke stuk te gaan bezoeken maar een stuk aan de zijkant waar bijna niemand vanaf weet. Dit stuk is niet toeristisch maar de gebouwen zijn er even mooi als bij het gedeelte waar iedereen heen gaat. We hebben hier een hal bezocht waarin altijd de belangrijke ceremonies werden gehouden. Het klokkenspel wat hiervoor gebruikt werd staat er nog steeds.
Daarna zijn we naar Jingshan park geweest. Dit park ligt aan de noordzijde van de verboden stad en bestaat uit een park met een hoge heuvel met daarop een tempel. We hebben deze heuvel beklommen (waren weer enorm veel trappen) en hadden vanaf daar een prachtig uitzicht over de verboden stad. Het ziet er vanuit de lucht nog indrukwekkender uit dan vanaf de grond, omdat je dan pas ziet hoe groot het werkelijk is. Aan de andere kant kon je tot aan de drumtoren kijken en aan beide zijkanten zag je de modernere wijken van Beijing met de wolkenkrabbers en aparte moderne gebouwen.
De dag erna zijn we als eerste naar de Bell and Drumtower geweest. Deze staan zoals in elke chinese stad altijd dicht bij elkaar. Ze leken ook een beetje op degene die we al in Xi'an hadden gezien. Het enige verschil was dat er hier nog wel echte trommels binnen stonden en dit in Xi'an alleen aan de buitenkant het geval was. Ze gaven dan ook een show op enorme trommels en dit was mooi te horen maar wel een beetje een lawaai. Ze hadden alleen de trappen wel erg hoog en steil gemaakt waardoor het vooral voor chinezen en mensen met korte benen een echte uitdaging was om boven te komen (naar beneden bleek later nog een grotere uitdaging te zijn).
We zijn hierna via een Hutong (oude wijk)naar Beihai park gelopen. Dit is een park met een aantal meren aan de westkant van Beijing. Het was zondag en super lekker weerdus het zat er vol met allemaal chinezen die aan het picknicken en relaxen waren. We zijn toen op één van de meren gaan waterfietsen. Iets wat chinezen ook veel doen. Hoewel ze ook motorbootjes in de vorm van lotussen hadden wilde wij toch liever voor het ouderwetse gaan. In het begin hadden we nog wel wat moeite met sturen, dit moest namelijk met een knuppel voor en achteruit, maar daarna gingen we vrij vlot over het water heen. De chinezen vonden het geweldig om ook een keer toeristen dit te zien doen, want die hebben wij op het water niet gezien. Zoals op de weg zijn chinezen ook op het water geen stuurkunstenaars dus af en toe moesten we even inhouden om niet in botsing te komen. Na een uurtje plezier hebben we de waterfiets weer ingeleverd en hebben we de rest van het park doorgelopen.
's avonds zijn we even naar het plein van de hemelse vrede gegaan om wat foto's te maken als het donker is omdat alles is verlicht. Je mag het plein zelf niet op, want dit is van zonsondergang tot zonsopkomst verboden terrein. Er staan dan ook overal bewakers en politiebusjes. Achter het plein bleek ook nog een leuke wijk met winkeltjes en souveniersshops te zijn dus hebben we hier nog even wat tijd doorgebracht.
Vandaag zijn we naar het oude zomerpaleis geweest. Dit is niet te vergelijken met het 'echte' zomerpaleis. Het is meer een inmens groot park met daarin ruïnes uit de oudheid. We hebben weer heel wat kilomters hier gemaakt omdat je door allerlei watertjes en meren telkens aan een kant uitkwam waardoor je weer een ander meer rond moest lopen om uit te komen waar je wilde. De grote ruïnes waren wel indrukwekkend om te zien al waren er ook wat kleine eilandjes waar maar een paar stenen stonden. We hebben ook nogdoor een mini-doolhof gelopen om bij een uitkijkpuntje uit te komen,vooral de bekende mensen met de petjes (van de reisorganisaties) hadden moeite om de weg te vinden, gelukkig kon Robbin natuurlijk over de muur heenkijken. Ook stonden er nog wat mensen met kraampjes die elk hun specialiteit hadden. Eén man blies hele beesten uit eenbolletje suiker, dit was wel mooi om te zien.Daarna was het weer een uitdaging om de uitgang te vinden maar na een uurtje lopen kwamen we weer bij het beginpunt uit.
Morgen gaan we dan eindelijk naar de chinese muur. We gaan er zelf heen proberen te komen met het openbaar vervoer dus we gaan al om 5 uur uit de veren om de bus van 6 uur a half 7 te pakken zodat we ook weer op tijd richting Beijing kunnen terugkeren. Het gaat morgen 22 graden worden dus de muur beklimmen gaat zeker nog een uitdaging worden!
De foto's komen ook nog zo online van de afgelopen dagen, mits het internet wil meewerken!!
Groetjes
Leuk dat jullie soms van de gebaande touristische paden af gaan en dan op goed bewaarde, prachtige plekken terecht komen :-) Ik ben ook weer verkouden dus het heerst mogelijk wereldwijd :P Take care en geniet morgen, dat wordt ongetwijfeld een volgend hoogtepunt!
XXX Remoon