Het perfecte afscheid van China
hallo allemaal,
Morgen nemen we afscheid van China. Na 4.5 week zit ons avontuur er hier op en vertrekken we richting Down Under. Het is voor ons nauwelijks te bevatten dat we alweer meer dan een maand onderweg zijn en dus eigenlijk 1/4 van onze reis er alweer op hebben zitten, maar wat gaan we China missen! De mensen, de vreemde dingen die je meemaakt, stiekem toch wel het op de foto gaan met chinezen (we zijn benieuwd in hoeveel huiskamers we inmiddels hangen) de geuren van het eten op straat enz. Vooral Robbin gaat de geur van gepofte stroop aardappels missen.( ik denk dat hij ze over een maand nog ruikt). En Chantal alle chinese kleine kindjes die constant beginnen te lachen of gek gaan doen als zehaar zien.
We hebben in ieder geval het ideale afscheid gehad door gister naar één van de hoogtepunten naar China te gaan: De chinese muur.
We zijn er gister om 5 uur uit gegaan om al op tijd de bus te pakken richting de chinese muur. We hadden geen zin in een georganiseerde trip dus zijn eerst met de metro naar het busstation gegaan en hebben daar de juiste bus richting de muur opgezocht. Er waren geen westerlingen te bekennen, enkel chinezen, maar dit maakt het ritje altijd des te leuker. Want eerst komt natuurlijk het voordringen terwijl de bus er nog niet eens is, om daarna massaal te gaan duwen terwijl er toch echt gewoon genoeg plek is en als de bus vol is er2 minuten later weer gewoon een nieuwe aan komt rijden. Na een uur in de bus te hebben gezeten kwamen we aan bij Badaling. Dit is de plaats waar wij de muur hebben beklommen. Het is ook het meest bekende deel van de muur. Het was nog lekker vroeg, dus ook helemaal niet zo druk.
Op de muur aangekomen hebben we eerst het rechterstuk beklommen. Wie denkt dat het netjes allemaal trappetjes zijn waar je even omhoog klimt, vergeet het maar. Er zitten stukken bij die enorm steil omhoog lopen zonder trappen en de trappen die er zijn, zijn allemaal ongelijk en schuin. Het is dan ook niet vreemd dat je af en toe iemand ziet struikelen. Wij zijn zelf tot de 8ste toren geklommen, dit is het hoogste punt van de muur in Badaling. Daarna kun je nog een stuk weer naar beneden, maar vergis je niet. Alles wat je dan weer naar beneden loopt moet je ook weer omhoog naar dat hoogste punt en dan weer afdalen naar het begin punt. Wij zijn dan ook op het hoogste punt omgekeerd om bij het beginpunt de andere kant van de muur nog een stuk te beklimmen. We vonden het wel een beetje vreemd waarom we hier veel minder mensen zagen, na 2 minuten klimmen kwamen we erachter waarom. De weg naar de top was een stuk korter, maar wel 3x zo steil als de andere kant. Maar we hebben niet opgegeven en zijn ook hier naar het hoogste punt geklommen.
Het mooiste aan de muur is dat hij door het berglandschap heen kronkelt. Soms zie je hem een stukje verdwijnen om hem daarna weer bij een andere top terug te zien. Dit is helaas ook zo als je omhoog loopt. Dus soms ga je naar boven en moet je daarna weer een stuk naar beneden om vervolgens weer omhoog te gaan.
Na een bezoek van6 uur en behoorlijke spierpijn in de kuiten zijn we tevreden weer teruggekeerd naar Beijing. Vandaag hebben we niet zoveel meer gedaan. We zijn nog even terug gegaan naar de dierentuin om daar te genieten van het zonnetje en de aanwezige beestjes.
Morgen is het weer om 5 uur eruit om met de backpack in de metro richting vliegveld te vertrekken. We komen dan vrijdagochtend, na een tussenstop van 5 uurin Nieuw-Zeeland,in Australië aan waar het tijdsverschil maar liefst 10 uur met Nederland is. We hebben hier geen internet meer op onze kamer, dus zullen jullie iets minder vaak op de hoogte gaan houden van onze avonturen. Wel kunnen we weer op facebook en dus weer wat meer met mensen snel contacten.
Reacties op de site blijven natuurlijk welkom!
Er komen zo nog wat foto's online van ons bezoek aan de chinese muur.
de laatste keer de groetjes van ons vanuit China en hopelijk komen we ooit hier nog een terug!!
Hee avonturiers! De tijd vliegt inderdaad. Toch een heleboel mooie Hongkong- en China-herinneringen die mee naar Australie gaan. Binnenkort dan in ieder geval genoeg gesprekstof als jullie een kangoeroe of koala tegen het lijf lopen.
En die mooie verhalen bereiken over een tijdje weer tveer en dussen... Wat om over te lullen... jullie dan en wij luisteren braaf.
PS. Afgelopen zaterdag had ik m'n verjaardagsfeestje... Veel bier over jongah! Jullie schuld! Ik had namelijk voor jullie het gebruikelijke 'anderhalve kratje de man' gerekend... ;)
mooi om te lezen hoor, ons moeder is een weekje op pad die heeft veel bij te lezen, nog veel plezier en zoals ze hier zeggen houdoe
Hoi reizigers!
Bedankt voor jullie kaartje!! Leuk om jullie verhalen te lezen en te zien dat jullie het zo naar je zin hebben! Nog veel reisplezier!