craroundtheworld.reismee.nl

Sydney: stad vol beestjes...

hallo allemaal,

Hier weer een verhaal over onze avonturen van de afgelopen 3 dagen Sydney.

Zondag zijn we vol goede moed een stadswandeling gaan maken. We zijn begonnen bij de St. Mary's Cathedral om te eindigen op de Harbour Bridge. Nu is dit in afstand gemeten niet een heel groot stuk, maar onderweg is genoeg te zien. Na rond de kerk te zijn gelopen zijn we richting de botanical gardens van Sydney gelopen. Hier staan veel mooie planten, zijn mooie vijvers en wemelt het van de vreemde beesten. Niet zoals in een dierentuin in kooien, maar gewoon in het wild omdat die beesten daar nu eenmaal gewoon horen. De eerste rare beesten die we tegenkwamen waren vleermuizen. Alle bomen hingen er vol mee, niet met van die kleintjes, maar echt met grote beesten. Gelukkig blijken het de fruiteters te zijn, dus hoeven we niet bang te zijn gebeten te worden. Daarna kwamen we aan bij een vijver waar een minder prettig beest in het water bleek te zitten. Er zitten hier namelijk aalen in het water. Die horen hier eigenlijk niet, maar die komen over het land in de vijvers gekropen. Ze eten eenden en alles op en als je dicht bij de vijver gaat staan komen ze gewoon naar boven om een kijkje te nemen : voor niemand bang dus. Gelukkig zaten er ook veel mooie vogels. Er zitten veel kakatoes en mooie gekleurde tropische vogels. Het is nog wel een kunst om er 1 mooi op de foto te krijgen, maar gelukkig het wel gelukt.

Daarna hebben we onze wandeling vervolgt langs het Operahouse, de haven met de oude vissershuisjes en het park onder de harbour bridge. Daarna zijn we de Harbour Brigde opgelopen om vanuit daar een paar foto's te maken van de haven van Sydney. De dag erna zijn we toch maar weer heerlijk naar het strand gegaan om ons op te laden voor een dagje Manly.

Vandaag hebben we vroeg de ferry gepakt naar Manly. Er zijn daar namelijk erg mooie looproutes en we dachten: snel voordat de zon op zijn heetst is weg, zodat we mooi overal heen kunnen gaan wandelen. Het was sochtends om 8 uur al behoorlijk warm, dus de route van 10 kilometer hebben we toch maar niet gelopen, maar wel zijn we door het : Sydney Harbour Park gelopen. We wisten alleen niet hoe we daar moesten komen, gelukkig was iemand die aan het klussen was bij zijn huis zo aardig om ons even te helpen. Hij wist een mooie route waarbij je niet over de openbare weg hoefde te lopen, maar via een smal pad en een verlaten strand er kon komen. Nog voor we het pad opliepen kwamen we al grote hagedissen tegen. We hebben nog even getwijfeld om toch maar de openbare route te nemen, maar wie wat wil zien moet een risico wagen. We kwamen bij de ingang van het park aan waar een paar rangers net het hek aan het repareren waren. We hebben even gevraagd of er nog giftige beesten in de buurt zaten, maar volgens de rangers hoefde we behalve voor de slangen en de spinnen (die volgens hun banger waren voor ons dan wij voor hen, ons nergens zorgen over te maken). Zorgen genoeg dus..... Na heel snel door het smalle pad te zijn gelopen en overal wat horen ritselen kwamen we inderdaad op een verlaten strand aan. Helemaal verlaten was het niet, er bleek namelijk één iemand in de bosjes te liggen.

We hebben ons even opgeladen om daarna weer het tweede gedeelte van het pad te gaan bewandelen. Een niet zo fijn idee als je weet wat daar allemaal kruipt en zit. Je ziet enorme spinnenwebben met enorme spinnen erin en je weet natuurlijk niet of ze giftig zijn of niet. Daarna kwamen we gelukkig weer op de openbare weg aan waar we rustig konden ademhalen. Althans niet voor lang, want toen kwam er een haan aangelopen, hier was vooral Robbin niet zo blij mee. Die was banger voor de haan dan voor alle spinnen en andere hagedissen bij elkaar. Nu moet ik ook zeggen dat hij ons wel heel erg hard achterna kwam gerend.

Na deze toch gingen we naar Manly beach. Dit is een heel groot strand met hoge golven. We lagen net lekker op het strand en wilde het water ingaan toen we hoorde dat het strand gesloten zou gaan worden en niemand mocht meer het water in. De stroming was te gevaarlijk en de golven waren te ruw. Of dat nog niet alles was ging 2 minuten later ook nog het sharkalarm af omdat er een haai in de buurt van de kust was gesignaleerd. We konden wel naar een strand verderop gaan: shelly beach. Dit lag meer verscholen en had niet zoveel last van de golven. De naam zegt het al. Het strand lag vol met schelpen, maar gelukkig was het hier wel veilig om het water in te gaan. We hebben hier nog wat gezwommen om daarna via de Course : de winkelstraat van Manly, terug te keren naar Sydney.

De zon begon hier al onder te gaan, dus we hebben nog wat mooie foto's kunnen maken van de haven bij zonsondergang.

Maandag gaan we de Blue Mountains bezoeken, hier hebben we ook weer een wandeltocht van 2 uur door de natuur op het programma staan, hopelijk met minder gegil en geritsel.

Foto's van de afgelopen 3 dagen staan weer online!

Groetjes vanuit Down Under

marion

Wat een spannende wandeltocht is dat geweest, het is weer een heel leuk verhaal om te lezen het maakt mijn dag weer helemaal goed!Heel veel plezier weer de komende dagen

Liefs X

Remoon

Geweldig I love reading it!! :)

Jan & Jolanda

Hoi,
Wat een geweldige foto's en verhalen.
We kijken te weinig maar als we dat doen doen we dat met ongekende belangstelling.
Groetjes en veel plezier verder.
J&J

chantal en robbin

hoi hoi,
Bedankt voor jullie reactie en natuurlijk de fotoruimte!
zo kunnen we weer heel wat nieuwe mooie momenten van ons vastleggen. We hebben het erg naar ons zin hier, meer verhalen volgen zeker!