craroundtheworld.reismee.nl

3 great Aussie days: Ocean Road + Grampians

Hallo allemaal,

We zijn net terug van ons 3 daagse Great Ocean Road + Grampians avontuur. Het was in één woord: geweldig! We hadden echt een super leuke groep met jong en oud en iedereen heeft voor de volle 100% genoten. We hadden een heel druk programma, maar we hebben wel echt veel hoogtepunten gezien.

De eerste dag zijn we de Ocean Road afgereden. Hier zijn we gestopt bij diverse uitkijkpunten en stranden. Een paar hoogtepunten waren: London bridge, twelve apostels and the Loch ard Gorge. Ook zijn we bij een plaatsje gestopt waar koala's en tropische vogels in het wild leven. We hadden geluk dat één koala redelijk levendig was, dus hier hebben we een paar mooie foto's van gemaakt. Daarna zijn we een stuk gaan wandelen door het Otway's rainforest. Hier staan bomen van wel 70 meter hoog en 5 meter dik . Uiteindelijk hebben we bij London Bridge de zon zien ondergaan. Toen de zon helemaal onder was en de sterren tevoorschijn kwamen, kwam er een groep minipinguins vanuit de zee het strand op gezwommen. Dit was een geweldig gezicht. Eerst zag je een soort zwarte vlek bewegen en toen ze gingen staan zag je allemaal witte buikjes richting de rotsen bewegen. Hierna zijn we naar ons hostel vertrokken waar we na wat gekletst te hebben met de rest van de groep heerlijk geslapen hebben.

De tweede dag gingen we er vroeg uit om Kangaroos te gaan spotten in Halls Gap op een plaats waar vroeger een vulkaan was. Er was een enorme krater achtergebleven die vol zit met verschillende beesten. Slangen, spinnen maar ook koala's, Kangaroos en emoes. De vieze beesten bleven gelukkig weg, maar we hebben wel een paar emoes en kangaroos gezien. Het hoogtepunt was toen iemand een foto van een emoe wilde maken en zich daar zo op concentreerde dat ze in de emoe poep ging staan. We hebben hier de hele trip nog hartelijk om moeten lachen en was ook elke keer natuurlijk weer een aanleiding voor flauwe grappen. Daarna zijn we naar een wildlife farm gegaan. Dit was voor ons allebei echt één van de hoogtepunten van onze trip. We mochten hier kangaroos, wallibies en andere beesten voeren. Ook mochten we een baby kangaroo vasthouden en een koala knuffelen. Chantal heeft ook nog een slang om haar nek gehad en een soort grote hagedis vastgehouden. Vooral de baby kangaroo was zo schattig, net alsof je een baby vasthoudt. Daarna hebben we een heel stuk gereden tot we in de Grampians waren aangekomen. Dit zijn enorme bergen met daar tussen een aantal valleis waar alle leuke beesten in het wild leven. Eerst hebben we onze spullen naar een bungalow gebracht om daarna een kijkje te gaan nemen in het Aboriginal Cultural Centre. Hier kon je zien hoe de aboriginals vroeger leefde en wat voor verschrikkelijke dingen er gebeurd zijn. Zo zijn de aboriginals een aantal keer gedood omdat mensen ze niet als mens beschouwde, maar als dieren. Vanuit hier vertrokken 2 wandelingen. De oudere onder ons hebben de makkelijke wandeling gedaan terug naar de bungelow, terwijl wij op avontuur zijn gegaan. We gingen klimmen naar de: Pinnacle. Dit is een uitzichtpunt boven op een hele hoge best. De wandeling is 2.5 kilometer, maar er is niet echt een pad. Het zijn allemaal rotsen waar je overeen moet lopen,klimmen en springen en soms ook tussendoor moet. Af en toe zie je een pijltje om de weg aan te geven en soms is er een klein hekje, maar dit is echt maar heel af en toe. Het was echt een zware toch om boven te komen, maar het uitzicht maakte alles goed. We maakte ons alleen een beetje zorgen omdat het al donker begon te worden en we nog helemaal naar beneden moesten. Dit was een andere weg en die was 3.4 kilomter lang. Gelukkig bleek deze weg alleen in het begin een beetje gevaarlijk door alle rotsen en konden we daarna redelijk rustig afdalen. Hierbij moeten we wel zeggen dat we nog zon 500 trappen gehad hebben en soms weer een heel stuk omhoog moesten voor we weer konden gaan dalen. Aan het einde van de tocht kwamen we op een open veld waar de kangaroos zich net gingen verzamelen omdat het donker begon te worden. Gelukkig hadden de mensen die de makkelijke wandeling gedaan hadden al de voorbereidingen getroffen voor de Aussie BBQ die op het programma stond, dus konden wij meteen aanschuiven. Terwijl we allemaal aan tafel zaten verzamelde zich ook allemaal kangaroos om onze bungalow heen. Het zielige was alleen wel dat er ook kangaroo vlees op het programma stond. Dus je zat naar ze te kijken, maar ze tegelijkertijd ook lekker op te eten. Toen de reisgids toen ook nog het liedje Skippy opzette was het feest natuurlijk helemaal compleet. Gelukkig hadden we wat drank ingeslagen en nadat het eten erop zat hebben we nog de engelse versie van 'hints' gespeeld. We gingen films uitbeelden en een ander moest het raden. Vooral de Cars en Titanic versie van Robbin bleken erg hilarisch te zijn. Hierna ging de pret nog tot in de late uurtjes door en na een hele avond teveel gelachen te hebben zijn we iets te laat gaan slapen. Maar we hebben wel een paar nieuwe vrienden gemaakt. Dus we hebben nu weer een paar logeeradressen erbij oa in Canada en Zuid-Afrika.

De derde dag moesten we er wederom vroeg uit om richting McKenzie waterfalls te vertrekken. Hier hebben we weer 2 wandelingen gedaan. Eén naar boven waarbij je van bovenaf op de waterval kon kijken en de andere naar beneden naar de voet van de waterval. Hierna zijn we nog naar een aantal Lookouts geweest. Waaronder de Jaws of death. De reden dat ze dit punt zo noemen is omdat er een rots is die lijkt op de onder en bovenkaak van een beest. Hierna begon de lange trip terug naar Melbourne, maar niet voordat we nog wat wijn geproeft hadden bij een wijngaard in de buurt van de Grampians. Moe maar voldaan kwamen we weer terug in Melbourne.

We hebben echt 3 geweldige dagen gehad en waarschijnlijk zijn we nog de helft vergeten van wat we allemaal gezien hebben, maar dit is echt de mooiste Aussie ervaring tot nu toe.

De foto's komen hopelijk zo online ook hier was het moeilijk om een selectie te maken, dus het zijn er iets meer als normaal.

Over 3 dagen zijn we weer bij jullie terug met hopelijk een nieuw avontuur.

sjan

Hoi wat hebben jullie weer veel gezien en de plaatjes die jullie geschoten hebben zijn weer geweldig nog veel plezier de groete doei

anita

hallo wereldreizigers.. Wat weer fantastisch om te lezen..Blijf vooral schrijven dat is voor ons erg leuk..Tot het volgend avontuur maar weer en voor jullie natuurlijk heel veel plezier..Groetjes van de bakkertjes..

Sam

Voor mij het beste verhaal tot nu toe. Ik was helemaal mee aan het leven en zag het gewoon voor me. Wou dat ik erbij was!!

Remoon

Daar sluit ik me bij aan, ik zou er ook echt bij willen zijn!! :D Als het mee zit gaat het ongetwijfeld wel een keer lukken ;) Supergaaf weer om te lezen en via de foto's is het al adembenemend mooi daar, laat staan in het echt! En super dat je van zo dichtbij kennis kan maken met de inheemse dieren daar. Geweldig!! Geniet er nog van en alvast goede reis en gelijkwaardige memorabele momenten in NZ toegewenst ;) xxx